Annonsering & reklam

Det är ingen hemlighet att man kan tjäna pengar på sin blogg, och det gör även jag. Jag tycker det är viktigt att man vet vad som är sponsrat innehåll och vad som inte är det. Därför har jag valt att markera inlägg på ett tydligt sätt som direkt berättar för dig som läsare om inlägget innehåller annonslänkar eller reklamsamarbeten.

Annonseringslänkar / Affiliate

Den vanligaste formen av markering är för annonseringslänkar, eller affiliate som det är mer känt som. Det går ut på att man länkar till en produkt och väljer du som läsare att klicka på länken och göra ett köp så kommer jag få provision på det, en viss procent.

Dessa länkar hämtar jag från annonsportaler som företag ofta tillhandahåller när dem erbjuder affiliate. Dessa länkar placerar jag själv ut där jag tycker att det passar och det är alltså inte företaget som jag länkar till som bett mig göra det.

Jag väljer själv vilka produkter jag länkar till och jag väljer själv hur ofta jag vill göra det. Dessa länkar används ofta i vanliga artiklar eller guider för att jag ska få ta del av provisionen. Det är alltså inte artiklar som ett företag bett mig skriva.

Jag markerar samtliga artiklar som innehåller annonseringslänkar med en notis högst upp på sidan så att det är tydligt att det finns annonseringslänkar i inlägget.

Reklam

På WPGuider.se så kan det dyka upp visningsannonser. Dessa annonser kommer från annonseringsprogrammet AdSense, som ägs av Google. Jag har inget att göra med vad annonserna visar, jag kan inte styra det och jag tar inget ansvar för vad som visas. Om du upplever en annons som stötande så kan du rapportera annonsen i ett av hörnen på annonsen.

Produktrecensioner

Ibland så skriver jag produktrecensioner och dessa produkter kan ha kommit till mig på lite olika vis. Vilket vis det än är så skriver jag alltid ut det i recensionen.

För det första kan det ha varit en produkt som jag köpt själv och som jag tycker passar för WP Guiders läsare. Det är då inte företaget som bett mig skriv en recension utan bara något jag tyckte var intressant.

För det andra så kan ett företag ha skickat mig en produkt eller licens som jag får prova på i ett par veckor, skriva en recension om produkten och sen skicka tillbaka produkten/inaktivera licensen.

För det tredje kan ett företag ha betalat, antingen genom att låta mig behålla produkten eller pengar, för en recension.

Återigen, alla åsikter är mina egna och företagen kan själva inte säga vad som ska stå i en recension, det bestämmer jag.

Scroll to Top

Den här hemsidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på sidan.

Läs mer om cookies i vår integritetspolicy.