Hur du kan installera WordPress hos Miss Hosting webhotell

”Installera WordPress på en webbserver”. Den icke-tekniska ryser av bara tanken, mycket mumbo jumbo i den meningen. Men icke, här är en steg-för-stegguide på hur du kan installera WordPress hos Miss Hosting. Det är enkelt.

Innehållsförteckning

Artikeln innehåller annonslänkar, läs mer här

Ett av det svåraste med WordPress för nybörjare är just installationen. Det är ett steg man helt enkelt inte behöver göra om man väljer någon av de andra bloggplattformarna. Men det är också det som gör WordPress så unikt.

För att hjälpa till på traven och göra det enklare så har jag en steg-för-stegguide på hur du installerar WordPress hos Miss Hosting. Varje knapptryck är med.

Varför Miss Hosting? För att det är det webhotell som jag själv använder och jag rekommenderar. Har du ett annat webhotell så är installationen liknande men vissa saker kan skilja.

Steg 1: Logga in på cPanel och installera SSL

Att installera WordPress handlar mest om att man ska fylla i lite fält och sedan finns det mjukvara som sköter resten. Den mjukvaran finns i cPanel, en kontrollpanel där man hanterar sina domäner, webbsidor och mycket annat.

För att gå in på cPanel, så börjar du med att logga in på Miss Hostings hemsida. Följ sen dessa steg:

 1. Klicka på Konto om du inte redan är där
 2. Välj Tjänster
 3. Välj Hantera på den tjänst som du har aktiv
 4. Klicka på Logga in till cPanel i menyn som finns på den högra sidan

Här är kontrollpanelen cPanel. Du behöver inte veta vad det mesta här gör, utan det som vi letar efter nu är två saker. Först vill vi se till att vår domän som vi ska installera WordPress på har HTTPS aktiverat. Det hjälper i Google-rankingar och gör sidan med säker och seriös.

 1. Scrolla ner till Security
 2. Klicka på Lets Encrypt SSL (blå ikon med vitt hänglås)
 3. Kolla under rubriken Your domains with Let’s Encrypt certificates. Finns din domän med? Om inte, scrolla ner till rubriken under
 4. Under Issue a new certificate, klicka på +Issue på samma rad som din domän
 5. Klicka på den blåa knappen det står Issue
 6. Efter några sekunder får du ett blått meddelande om att allt gick bra. Välj Go back

Nu är din domän redo för WordPress. Scrolla ner till kategorien Software i cPanel och klicka på WordPress Manager by Miss Hosting.

Steg 2: Konfigurera installationen

Här är installationssidan för WordPress. Det vi behöver göra nu är att konfigurera installationen så att allt blir rätt. På den här sidan kan du även se aktiva installationer av WordPress som du kanske redan har.

Klicka på Install Now för att komma till installationen. Låt oss gå igenom alla alternativ.

Software Setup

Under software setup väljer du vilken version av WordPress du ska installera och på vilken domän.

 1. Se till att du installerar den senaste versionen
 2. Välj https:// och sen den domän som du vill installera WordPress på. Låt directory vara tomt

Site Settings

Här bestämmer man vad hemsidan ska ha för titel och om man vill ha någon slogan. Man väljer också om hemsidan ska vara en multisite, något som du kan ignorera. Namn och slogan kan ändras i efterhand.

 1. Välj ett namn på sidan
 2. Skriv in din slogan i Site description
 3. Ignorera WPMU

Admin Account

Här skapar du inloggningen för din hemsida. Välj inte admin, administratör eller administrator, det är bland den vanligaste användarnamnen som finns. Botar och hackare försöker alltid med dem. Använd istället något unikt.

Likaså ditt lösenord, du vill inte välja ett enkelt lösenord utan ett svårt lösenord som inte är så lätt att komma på är bra. Ett förslag är att du skaffar en lösenordshanterare som gör det enkelt för dig att hålla koll på lösenord.

E-postadressen behöver inte vara samma som din domän men det blir såklart snyggare om det är det. Det viktiga är att det är en giltig epost då du kommer få statusmeddelanden dit.

 1. Välj ett unikt användarnamn
 2. Välj ett starkt lösenord
 3. Välj en giltig epostadress

Choose Language

WordPress finns på flera språk och här väljer du vilket du vill installera. Du kan ändra språk i efterhand också.

 1. Välj vilket språk du vill installera WordPress på

Select Plugins

Här rekommenderar jag att du skippar att installera något alls, inget av dem tillägg som erbjuds är så viktiga. Istället rekommenderar jag att du kollar in den här artikeln där jag listar mina topp-tillägg som jag rekommenderar alla att installera.

 1. Låt alla rutor vara tomma

Du kan även hoppa över Avdvanced Options, det är inte relevant för oss. Klicka på den blåa Install-knappen så kommer WordPress att installeras.

Steg 3: Steg 3: När WordPress är installerat

När installationen är färdig så kommer det finnas två länkar till din hemsida:

Klicka på länken för wp-admin och du hamnar på adminpanelen för WordPress. Här får du en snabb överblick över din hemsida. Nya kommentarer och andra typer av händelser kommer synas här, liksom din aktivitet på bloggen.

Vissa tillägg kommer också med egna paneler så allt eftersom du installerar tillägg så kan det dyka upp mer information här. Om du vill gömma en panel kan du välja Skärmalternativ uppe i högra hörnet och bocka ur dem paneler du inte vill se.

Nästa gång som du vill logga in på din hemsida så behöver du inte gå vägen via Miss Hosting och cPanel. Du kan gå direkt till dindomän.se/wp-admin så kommer du komma till en inloggningsruta där du loggar in med det användarnamn och lösenord som du valde vid installation.

Om det dyker upp problem, så kolla gärna hjälpcentralen hos Miss Hosting, som du hittar här. De har mycket videos om hur saker och ting går till. Du är också kontakta dem för hjälp.

Avslutande ord

Det var inte så svårt eller hur? Det svåraste när man ska starta en blogg eller hemsida är att ta det första steget och faktiskt bestämma sig, har du kommit såhär långt så är det beslutet bakom dig, helt klart.

Nu har du bara det roliga kvar, att faktiskt bygga din hemsida, skriva inlägg och se hur besökare kommer till hemsidan för att läsa det du skrivit. Glöm inte att tänka på SEO för att få in lite trafik från Google, du kan läsa min grundkurs i SEO för nya bloggare här.

Lycka till med din nya hemsida!

Gillade du vad du läst? Dela

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top

Den här hemsidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på sidan.

Läs mer om cookies i vår integritetspolicy.