Recension Miss Hosting – Ett stabilt webbhotell med bra support

Om du inte har en webbserver puttrande i källaren så kommer du behöva ett webbhotell. Jag har varit hos Miss Hosting sedan 2015 och har inga planer på att lämna, de är helt enkelt bäst.

Innehållsförteckning

Artikeln innehåller annonslänkar, läs mer här

Ett webbhotells främsta uppgift är att hålla en hemsidas filer, så att andra kan hitta dem filerna och besöka hemsidan. Men det finns så mycket mer än så man behöver ta i akt när man bestämmer sig för vilket webbhotell man ska välja.

Jag skaffade Miss Hosting 2015 och har sedan dess haft (och har) ett flertal hemsidor hos dem. Dem har fattat konceptet med låga introduktionspriser och sen håll kvar kunderna med bra service.

Nu, efter att ha varit kund i ca 5 år, så är det dags att recensera dem som webbhotell. Här är mina anledningar till varför du bör välja Miss Hosting, och vad dem har kvar att förbättra.

Klicka här för att läsa mer och beställ webbhotell på misshosting.se

Vilka är Miss Hosting?

Miss Hosting ägs av Miss Group, som är ett företag från UK. Miss Hosting grundades 2014 och driver webbhotell och många andra tjänster inom branschen som domänregistrering och SSL. De har även en egen sitebuilder om man vill göra det enkelt för sig.

De erbjuder delat webbhotell (shared hosting) som är det billigaste du kan få. Då delar du server med andra webbsidor vilket inte spelar så stor roll om du har en liten webbsida med inte så många besökare. Är man i större behov av eget utrymme så erbjuder dem även Cloud VPS och dedikerad server till högre priser.

En toppengrej är att man har en integration med Let’s Encrypt, vilket är en tjänst som låter dig har ett SSL-certifikat (https) på din hemsida gratis. Det förnyas automatiskt och du behöver aldrig bry dig om det efter att du aktiverat det.

Miss Hosting har sina servrar i Sverige.

Bra support som alltid är tillgänglig

Det viktigaste för mig är supporten och är en stor anledning till att jag valt att stanna med Miss Hosting i flera år. Deras support är riktigt bra. Jag har kontaktat dem många gånger och visst, ibland har man träffat på något rötägg men nästan alltid har jag fått den hjälp jag behöver inom några minuter. Har problemet inte gått att lösa får man oftast en återkoppling av någon mer teknisk person inom några timmar.

Det går att nå dem 24/7 via chatt, det går att ringa och det går att skicka epost. Under nattetid så är chatten på engelska och även om man behöver prata med någon mer teknisk person, så är det ofta engelska som gäller.

Personligen tycker jag att det är bra att man hittat en lösning för hur man ska kunna hjälpa oss nattugglor, även om det är på ett annat språk. Det är också fler än jag som tycker det för på Trustpilot.com så har Miss Hosting över 2 500 omdömen med ett betyg på 4.9/5.

En hög upptid

Om support är högst upp på listan så är upptiden en viktig tvåa. Det handlar alltså om tiden som din webbsida faktiskt är uppe och möjligt att nå för kunder och besökare. Många webbhotell har garanterade upptider och Miss Hosting garanterar en upptid på 99,9%.

Det betyder att din webbsida kan vara nere som mest 9h på ett år innan deras garanti går över gränsen. Jag har bara varit kund i 5år men det har aldrig hänt. Jag har en tjänst som håller koll på om min webbsida går att nå eller inte och där ser jag att min webbsida (inte wpguider.se) varit nere mindre än 15 minuter under de första 6 månaderna 2020. Det får man ändå se som OK.

Klicka här för att läsa mer och beställ webbhotell på misshosting.se

Sidorna laddar snabbt

Jag tycker också att webbsidor som jag har hos Miss Hosting laddar snabbt. Om din sida är långsam så är det troligtvis inte på servernivå. Verktyget jag använder för att kollar upptid med rapporterar även responstid till server och där är det i genomsnitt 187ms. 6,4% av förfrågningarna har tagit mer än 1s och ingen har tagit mer än 4s.

Länderna jag testar ifrån är då Tyskland och Frankrike, då Sverige inte finns.

Jag passade också på att göra ett litet experiment. Jag installerade WordPress 5.4.2 (senaste version när jag skriver detta), tog bort alla tillägg och har endast ett tema installerat (Twenty Twenty 1.4). Jag använde sen ett verktyg som kollar hur snabbt en webbsida laddar, i detta fall pingdom.com. Här fick jag ett resultat på 340ms i laddningstid.

Jag brukar säga att allt under 1 sekund är bra så detta är OK i min bok. Dock är det ju en tom webbsida och om vi istället testar en annan webbsida med 25 aktiverade tillägg och en del innehåll så är resultatet 1,08s. Sidan lassar snabbt även om vi kan konstatera att jag har lite optimering att göra. Det tog dock bara 134ms att få kontakt med servern.

Domänhantering kan vara jobbigt

Men allt är inte guld och gröna skogar och det jobbigaste problemet med Miss Hosting är deras domänhantering. Jag har flera domäner hos dem, och det har hänt mycket konstigt under åren.

När jag ville flytta en domän till en annan registrator så var det inga problem, domänen flyttades. Men den låg kvar under mina domäner hos Miss Hosting och när domänens årsdatum närmade sig så skickade dem ut en faktura för förnyelse. Det löste sig efter kontakt med support men borde aldrig ha hänt.

En domän jag inte ville ha kvar valde jag att inte betala fakturan för, vilket gör att registratorn släpper domänen i normala fall. Miss Hosting skickade istället ut påminnelse efter påminnelse och hotade sen med inkasso. Även detta löste sig efter kontakt med support men borde inte ske.

Det finns heller inget sätt för mig att säga att jag inte vill ha kvar domänen utan jag får stå ut med att få en massa påminnelsemail skickade till mig till dess att jag kontaktar deras support och säger åt dem att sluta.

Låg uppladdningsgräns som standard kan skapa problem

Uppladdningsgränser hos Miss Hosting är inte heller jättehög, något som kan skapa problem. Gränsen ligger nämligen på 2MB vilket är mindre än många tillägg i WordPress kan vara. Just i WordPress så kan det också vara väldigt otydligt vad som är fel då felmeddelandet är ”Länken du just använde gäller inte längre. Var vänlig försök igen”.

Det finns även en gräns för mediefiler på 8MB vilket inte är så stort men borde vara tillräckligt för bilder som är korrekt optimerade för webben.

För att lösa det problemet så kan man kontakta deras support så höjer dem gränsen. Jag fick veta av den tekniker jag pratade med att min gräns var höjd till 1GB. Om man utan vidare kan höja gränsen till 1GB, borde man då inte kunna ha 5-10MB för alla då? De flesta filer man laddar upp till en webb är under 10MB stora.

Dåligt utskrivet vad priset för år 2 blir

När du gör en beställning hos Miss Hosting är priset väldigt tydligt. Dem kör ofta med erbjudanden och du kan just nu (i skrivande stund) beställas deras billigaste webbhotell för 246,25kr det första året.

Problemet är att ingenstans under beställningen så står det var år 2 kommer kosta. I det här fallet så TROR jag att år 2 kommer kosta 735kr (inkl moms). Vad kostnaderna blir efter det första året borde vara tydligt, varför gömma något sådant?. Nu känns det mer som att man vill lura in personer för att sen dumpa en stor faktura i deras knä.

Avslutande ord

Jag tycker om Miss Hosting, jag använder dem dagligen, även wpguider.se ligger här. Deras support är fantastisk, vilken tid på dygnet det än är. Samtidigt tycker jag också att det finns vissa grejer som gör mig irriterade, t.ex. domänhantering. Men det är inte tillräckligt för att jag ska till någon annan leverantör för mina webbsidor är uppe och det är viktigare än något annat.

Om du är intresserad av att skaffa Miss Hosting som webbhotellsleverantör så rekommenderar jag att du skaffar deras mellanpaket ”Professional” eftersom det låter dig hålla 10 webbsidor istället för bara en, som deras minsta paket tillåter. Det ger lite flexibilitet och man slipper vara begränsad.

Klicka här för att läsa mer och beställ webbhotell på misshosting.se

Gillade du vad du läst? Dela

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top

Den här hemsidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på sidan.

Läs mer om cookies i vår integritetspolicy.