Vad är Gravatar? 3 anledningar varför du bör ha en profilbild

Funderat på att ladda upp en egen profilbild? Då har du säkert märkt att det inte går utan du måste använda dig av Gravatar. Men vad är Gravatar & måste du använda det?

Innehållsförteckning

Har du funderat på att lägga upp en bild på dig själv på din WordPress-profil? Om inte, så är det en stark rekommendation, det finns flera fördelar.

Men det finns ett problem!

Det är inte bara att ladda upp en bild, man behöver använda någon annan tjänst som heter Gravatar. Vad är det och varför kan man inte bara få ladda upp sin bild?

Det finns en förklaring, häng med!

Vad är Gravatar?

Gravatar är en förkortning, tro det eller ej. Det står för Global Recognized Avatar och är en tjänst som Automattic, företaget bakom WordPress, utvecklade för att göra det lättare för bloggare och läsare.  

Gravatar går ut på att man laddar upp en bild eller flera på sig själv eller vad man nu vill ha som profilbild. Man knyter sen sin epost till den bilden vilket gör att när den eposten används för ett konto på en WordPress-sida eller en kommentar, så kommer bilden man laddat upp att finnas där.

Om du bloggar, så kommer profilbilden att synas längst ner i din profilbeskrivning under inlägget du skrivit. Om du istället kommenterar kommer bilden dyka upp som din avatar istället för den gråa gubben som alla har.

Detta fungerar eftersom WordPress kollar Gravatar efter e-postadresser och när den hittat en epost så visar den bilden som är förknippad med den eposten. Alla hemsidor som är byggda på WordPress gör detta, och även några andra hemsidor som byggt en integration med Gravatar.

Varför du borde använda dig av Gravatar

Tjänsten Gravatar är enkel att komma igång med. Det finns också flera fördelar med att använda Gravatar.

1.      Bli mer personlig

Genom att ha en bild på dig själv i slutet av artikeln så blir du mer personlig. Dina läsare får ett ansikte till vad du skriver och det skapar förtroende. Om personer vet vem du är, om så bara på bild, så är det större chans att dem tror dig och stället upp för dig.

Om du dessutom säljer något, eller har planer på att göra det, så är en bild på dig själv ännu bättre. Det finns lite som säljer så bra som en härlig bild.

2.      Stick ut från mängden

Det finns miljontals bloggar idag. Även i Sverige så pratar vi tusentals som alla handlar om samma sak och det handlar om att sticka ut och få läsarna att förstå att min blogg är bättre än den där. Genom att ha en bild på sig själv så får man ofta en liten fördel jämfört med andra.

Många tycker nämligen att det är otäckt att visa sitt ansikte på internet. På internet ska man ju vara anonym? Eller så tar man steget och visar upp sig och man blir då lite mer intressant än en anonym bloggare.

3.      Fånga andras uppmärksamhet

Om du kommenterar en blogg och använder din epost som du har för Gravatar, så kommer din kommentar bli lite mer exklusiv än andras gråa, tråkiga avatarer. Det är större chans att den som bloggar lägger märke till din kommentar.

Och ännu viktigare, det är större chans att andra som läser kommentarerna lägger märke till din kommentar och kanske då klickar sig vidare till din webbsida, vilket genererar dig besökare.

Hur du får din bild att synas på din hemsida med Gravatar

Om du vill ladda upp en bild på Gravatar och vill att bilden ska synas på din hemsida så kan du följa dessa steg:

  1. Gå till https://gravatar.com
  2. Registrera ett konto om du inte redan har ett
  3. När du loggat in på Gravatar, välj Add a new image
  4. Ladda upp den bild som du vill ha som profilbild
  5. Se nu till att din epost är blåmarkerad och klicka sen på profilbilden

Grattis! Du har nu laddat upp din profilbild och knutit den till din epost. Varje gång som du använder den eposten för att kommentera, eller i din WordPress-profil, så kommer profilbilden dyka upp.

Det går utmärkt att lägga till fler eposadresser och bilder om man vill, då klickar man bara på Add email address eller Add a new image.

Hur du ändrar standard-bild för dina kommentarer för dem som inte har Gravatar

Även om du lägger upp en fin bild på dig själv så är alla inte redo att göra det. För att undvika att du ska ha den tråkiga gubben på din blogg så kan du ändra standard-bilden till något annat om du vill. Det gör du enkelt i WordPress administrationsgränssnitt.

  1. Gå till Inställningar > Diskussion
  2. Scrolla längst ner
  3. Välj vilken avatar du ska ha som standard på sin hemsida

Klart, svårare än så var det inte!

Glöm nu inte att ladda upp en bild på dig själv och glömma inte att säga hej nere i kommentarerna för att visa upp din nya profilbild!

Gillade du vad du läst? Dela

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top

Den här hemsidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på sidan.

Läs mer om cookies i vår integritetspolicy.